10.01.2023

Vaikuta ja vakuuta asiantuntijana – 7 viikon esiintymisvalmennuskurssi

Olisiko tänä vuonna sinun vuorosi tekeytyä näkyväksi ja ottaa oma asiantuntijuus haltuun? Ilmoittautuminen asiantuntijoille suunnatulle esiintymisvalmennuskurssille on nyt auki. Järjestän kurssin yhdessä Helsingin seudun kesäyliopiston kanssa 14.3.–25.4. Helsingin Haaga-Heliassa.

Seitsemän viikon kurssikokonaisuus tarjoaa asiantuntijatehtävissä toimiville henkilöille mahdollisuuden kehittää omia esiintymis- ja vaikuttamistaitojaan sekä tunnistaa omat vahvuutensa ihmisenä, asiantuntijana ja ennen kaikkea esiintyjänä. Pureudumme kaikkeen siihen, mistä vaikuttava asiantuntijuus koostuu sanattomasta viestinnästä ja kehonkielen tehokeinoista vaikuttavan esitysaineiston luomiseen, niin kasvokkain kuin etänä. 

Kenelle?

Kurssi on tarkoitettu ammatissaan puhuville ja vaikuttaville eri alojen asiantuntijoille sekä viestinnän ammattilaisille, jotka haluavat täydentää osaamistaan viestiäkseen entistä tehokkaammin. Toisin sanoen: se on sinulle, joka työskentelet asiantuntijatehtävissä ja joka työssäsi puhut ihmisten edessä – esittelet tuotteita tai palveluja, ajatuksia, ideoita ja konsepteja, vedät palavereja tai muilla tavoin vaikutat eri kohderyhmiin.

Esiintyjänä voit olla aloitteleva tai jo kokeneempi, jännittäjä tai ilomielin ihmisten eteen menevä. Työkokemuksen määrä ei ole oleellinen, vaan tärkeämpää on halu kehittyä vaikuttavaksi asiantuntijaksi.

(Spoiler alert: meistä jokainen on vaikuttaja!)

Eli, summauksena, kurssi on etenkin sinulle, jos

  • työskentelet asiantuntijatehtävissä ja puhut työksesi ihmisten edessä
  • haluat kehittää vaikuttamistaitojasi ja kaipaat lisää varmuutta esiintymistilanteisiin
  • haluat valjastaa esiintymisjännityksen voimavaraksi
  • koet, että sinun on aika ottaa oma asiantuntijuutesi haltuun ja tekeytyä näkyväksi

Kurssin tavoitteet

Tavoitteena on, että kurssin käytyäsi tunnistat omat vahvuutesi ja tiedät, miten vaikuttaa eri tilanteissa ja miksi. Uskallat loistaa ihmisten edessä omana itsenäsi, ihmisenä ja asiantuntijana, esiintymisestä nauttien.

Tarkemmin sanottuna:

  • taidat Esiintymisen kielen perusteet ja tiedät, miten vaikuttaa eri tilanteissa ja miksi, livenä ja etänä
  • tunnistat omat luonteenvahvuutesi ja osaat hyödyntää niitä esiintymistilanteissa
  • olet esiintyjänä aiempaa itsevarmempi, inspiroituneempi ja luottavaisempi – jopa nautit esiintymisestä!
  • osaat kiteyttää oman osaamisesi ja asiantuntijuuden hissipuheen muodossa
  • olet päivittänyt työnkuvaasi liittyvän esitysaineiston vaikuttavaksi
  • uskallat loistaa ihmisten edessä omana itsenäsi, ihmisenä ja asiantuntijana

Valmennusmetodi

Kurssi pohjaa Esiintymisen kieli™ -metodiin ja positiiviseen psykologiaan. Esiintymistaitojen harjoittelu on pilkottu pieniin, helposti lähestyttäviin osiin, mikä tekee harjoittelusta mielekästä ja mahdollistaa nopean kehityksen. Fokus on yksilön (eli sinun) vahvuuksissa, joiden pohjalta lähdetään kuorimaan esiin sinulle luontaista esiintymistyyliä kannustavassa ympäristössä. Puheharjoituksia videoidaan ja saat niistä palautetta. Kurssiin sisältyy kotitehtäviä.

Kurssin aikana pääset perehtymään omiin vahvuuksiisi ihmisenä, asiantuntijana ja esiintyjänä, mikä tuo puhumiseen ihmisten edessä lisää varmuutta, vaikuttavuutta ja ennen kaikkea mielekkyyttä, oli lähtötilanteesi mikä tahansa.

Aikataulu

Kurssi järjestetään 14.3.–25.4. tiistaisin klo 17.30–19.30 Haaga-Helian kampuksella Itä-Pasilassa. Tiistain 11.4. tapaaminen järjestetään etänä, muutoin kurssi järjestetään lähiopetuksena.

Työskentelytavat

Kurssi sisältää 14 tuntia lähityöskentelyä sekä itsenäistä työskentelyä. Kurssin työmäärä vastaa 2 opintopisteen opiskelua.

Kursseistani ja valmennuksistani sanottua:

Koen kurssin jälkeenpäin erittäin kattavaksi, monipuoliseksi ja ennen kaikkea hyödylliseksi katsaukseksi omaan esiintymiseen ja julkiseen ulosantiin.”

Valmennus antoi ihanan mahdollisuuden harjoitella ja kehittää omia esiintymistaitoja rennossa ilmapiirissä. Pidin valmennuksen käytännönläheisyydestä – pystyin ottamaan uudet taidot ja saadun tiedon heti käyttöön työssäni. Valmennuksessa lähdetään liikkeelle omista vahvuuksista ja valmennus rohkaisee nähdyksi tulemista omana itsenä.”

Puhujana minusta on tullut varmempi ja luotan itseeni enemmän. Kurssi auttoi näissä asioissa ja erityisesti pidin siitä, että aloitimme rakentamaan sitä luottamusta itseensä pieni tehtävä kerrallaan.”

Esiintymisvalmennus kokemuksena oli rohkaiseva ja silmiä avaava! Valmennuksen suurin anti oli se, että puhuminen ääneen kiteytti itselle paljon. Harvemmin sitä tulee itseä kuvattua ja katsottua tallenteelta. Suosittelen valmennusta jokaiselle, joka kaipaa varmuutta omaan ilmaisuun ja yleisön edessä puhumiseen!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Lisätiedot ja ilmoittautuminen Helsingin seudun kesäyliopiston kautta viimeistään keskiviikkona 8.3.2023. Paikkoja on rajoitetusti. Jos herää mitä tahansa kysyttävää, ethän epäröi olla yhteydessä!

Olen omakohtaisesti kokenut Esiintymisen kielen transformoivat vaikutukset, joten olen tästä ihan todella innoissani enkä malta odottaa, että pääsen jakamaan esiintymistaitoja ja vaikuttamisen tehokeinoja eteenpäin, jotta sinäkin saat ne käyttöösi.

Pohditko, olisiko kurssi sinua varten? Ilmoittaudu mukaan maksuttomaan webinaariiin keskiviikkona 22.2.

Järjestän kaikille avoimen maksuttoman webinaarin keskiviikkona 22.2. klo 12–12.45. Jaan webinaarissa parhaat vinkkini etävaikuttamiseen – siis sellaiset, jotka jokaisella asiantuntijalla tulisi olla hallussa ja joiden avulla viet varmasti vaikuttavuutesi etäympäristössä seuraavalle tasolle! Kerron samalla kurssista tarkemmin siitä kiinnostuneille.

Tilaa uutiskirjeeni

Vaihdetaan kuulumisia noin kerran kuukaudessa, jolloin saat tiedon uunituoreista sisällöistä ja tulevista tapahtumista ensimmäisten joukossa.